Prva stran

Zgodovina

Olivno ali oljčno

Vrste olj

Uporaba v kuhinji

Taggiasca oliva

Zdravje

Mediteranska prehrana

Zaščitena označba porekla

Corporazione dei Mastri Oleari

Frantoio di Sant'Agata d'Oneglia di Mela

Proizvodi v naši ponudbi

Recepti

Zanimivo

O nas

Povezave

NAROČILO

ekstra deviško olivno olje I CLIVI

ODLOČEN OKUS IN MOČAN ZNAČAJ

pridelano s hladnim stiskanjem različnih skrbno izbranih gojenih vrst oliv.

Posebno uspešna mešanica ligurijskih oliv z blagim, a bolj intenzivnim okusom oliv iz osrednje in južne Italije.

Njegov intenziven, živahen značaj je izražen z odločnim okusom in sadno aromo, pridobljeno s procesom klasičnega hladnega stiskanja. Kislinska stopnja je manj kot 0,4 %.

To olje je odlično za zelenjavne juhe in mesne jedi. Še posebej primerno pa je za kuhanje različnih vrst mesa, kakor tudi za cvrtje.

ORGANOLEPTIČNE LASTNOSTI

  • nadmorska višina: 200 do 500 m nad morsko gladino
  • način obiranja: tresenje vej in ročno pobiranje z razprostrtih mrež ali ročno obiranje
  • videz: moten
  • barva: bledorumena
  • aroma: rahlo sadna
  • okus: odločno saden, nespremenljiv, poln, z okusom nezrelih mandljev in užitnega osata po zaužitju
  • kislinska stopnja: manj kot 0,4 %


spletna trgovina