Prva stran

Zgodovina

Olivno ali oljčno

Vrste olj

Uporaba v kuhinji

Taggiasca oliva

Zdravje

Mediteranska prehrana

Zaščitena označba porekla

Corporazione dei Mastri Oleari

Frantoio di Sant'Agata d'Oneglia di Mela

Proizvodi v naši ponudbi

Recepti

Zanimivo

O nas

Povezave

NAROČILO

ekstra deviško olivno olje ZOP (Riviera Ligure - Riviera dei Fiori)

DIŠEČA AROMA IN ODLIČNA KVALITETA

pridobivajo s prvim hladnim stiskanjem oliv Taggiasca potem ko jih oberejo tako, da z dolgo palico udarjajo po vejah nato pa obrane plodove stisnejo v roku štiriindvajsetih ur. Na ta način dobijo ekstra deviško olivno olje. Sledijo najstrožje analize in natančna klasifikacija, ki jo opravijo strokovnjaki s posebnimi testi, ki objektivno določajo vse senzorične značilnosti olja.

Ekstra deviško olje ZOP Riviera Ligure - Riviera dei Fiori ima sladko, sadno aromo in prefinjeno nespremenljiv okus. Na videz je rumeno, srednje gosto in motno. Njegova kislinska stopnja je manj kot 0,3 %.

Vsebuje veliko kalcija, magnezija, cinka in železa, nadpovprečno veliko pa vsebuje selena, silicija, kroma, mangana in folne kisline. To potrjuje, da je zemlja, kjer je pridelano to olje, izjemno vitalna.

Dobilo je prvo nagrado Ercole Olivario v kategoriji lahka sadežnost, leta 2001 pa nagrado Leone d'Oro.

Je idealen dodatek za ribje in morske predjedi, ali pa za omake, mešane solate in kuhano zelenjavo. Pri kuhi pa je idealno za ocvrte in pečene jedi, izvrstno pa je tudi pri pripravi prefinjenih slaščic.

ORGANOLEPTIČNE LASTNOSTI

  • nadmorska višina: 100 do 500 m nad morsko gladino
  • način obiranja: tresenje vej in ročno pobiranje z razprostrtih mrež
  • videz: moten
  • barva: bledorumena
  • aroma: rahlo sadna
  • okus: prefinjeno saden, nespremenljiv, sladkast, s priokusom mandljev in pinjol
  • kislinska stopnja: manj kot 0,3 %


spletna trgovina