Prva stran

Zgodovina

Olivno ali oljčno

Vrste olj

Uporaba v kuhinji

Taggiasca oliva

Zdravje

Mediteranska prehrana

Zaščitena označba porekla

Corporazione dei Mastri Oleari

Frantoio di Sant'Agata d'Oneglia di Mela

Proizvodi v naši ponudbi

Recepti

Zanimivo

O nas

Povezave

NAROČILO

Taggiasca olive in namazi

Olive Taggiasca so značilne za področje Oneglia. Najboljše, ročno obrane, so pripravljene glede na dva tipična Ligurijska recepta: v slanici, namočene olive v slani vodi s timijanom, lovorovimi listi in rožmarinom, ali namočene olive v ekstra deviškem olivnem olju. To sta dva načina za uživanje njihove okusne, skoraj sladke in sadežne cvetlice.

Taggiasca olive se uporabljajo za pripravo tradicionalnega Ligurijskega namaza. Zeleni olivni namaz pa ima okus še bolj izražen.

Ti namazi so izvrstni za predjedi in omake (predvsem paradižnikovo), kot dodajanje posebnega okusa mesu, ribam, pizzam, sendvičem, jajcem ter jedem iz riža.


spletna trgovina